Man (34) dagenlang vermist na festival Wildeburg

15 jul 2024 | Kraggenburg

Kraggenburg – De politie heeft drie dagen lang gezocht naar de vermiste 34-jarige Frank uit het Gelderse Lochem. Inmiddels is hij levenloos gevonden.

Ergens in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juli heeft Frank het festivalterrein verlaten. In die omgeving is hij ook voor het laatst gezien. De man zou een verwarde indruk hebben achtergelaten.

Met man en macht zoeken
Het festivalterrein en de omgeving zijn drie dagen lang doorzocht. Dat was niet éénvoudig vanwege de bossen, watergangen en weilanden. Bij de zoektocht zijn in eerste instantie speurhonden, een politiehelikopter en het droneteam van de brandweer ingezet. Ook is er een bericht via Burgernet verspreid.

Sonarboot
Terwijl de festivalgangers huiswaarts gingen, heeft de politie maandagmiddag 15 juli verder gezocht met een sonarboot. Dat gebeurde in de sloten en tochten nabij de Mammouthweg, bij de uitgang van de parkeerplaats van Wildeburg. Volgens de politie stond de auto van de vermiste man daar nog geparkeerd en zijn daar in de buurt zijn schoenen gevonden.

Veteranen Search Team
Dinsdag 16 juli is de zoekactie uitgebreid met het Veteranen Search Team. Tientallen mensen hebben het festivalterrein en de directe omgeving nauwkeurig uitgekamd, maar zonder resultaat.

Lichaam gevonden
Woensdagmiddag 17 juli werd er een overleden persoon gevonden op een akker aan de Zwartemeerweg bij Ens. Na onderzoek bleek het te gaan om de vermiste Frank. De politie heeft een misdrijf uitgesloten. Daarmee eindigde deze zaak.

Gerelateerd nieuws