Forse aanrijding op Karel Doormanweg

6 mrt 2023 | Tollebeek

Tollebeek – Op de Karel Doormanweg tussen Tollebeek en Urk heeft maandag 6 maart rond 06:00 uur een forse aanrijding plaatsgevonden.

Door nog onbekende oorzaak kwamen twee auto’s met elkaar in botsing, waarna één van de voertuigen op z’n kant in een greppel tot stilstand kwam. De andere auto verloor door de klap een achterwiel.

De hulpdiensten werden in eerste instantie gealarmeerd voor een auto te water. De brandweer rukte onder andere met twee duikteams uit. De politie en ambulance kwamen als eerste ter plaatse, maar toen bleek dat er geen sprake was van een waterongeval. Daarom waren de nog aanrijdende brandweervoertuigen niet nodig en zijn ze afgemeld.

Geen rijbewijs
De twee automobilisten zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar geen van hen was gewond geraakt. Echter, volgens de politie was één van de twee bestuurders niet in het bezit van een rijbewijs. Hiervoor heeft de automobilist een boete gekregen.

Omleiding
Vanwege de afsluiting en werkzaamheden van de nabijgelegen Urkerweg, is de Karel Doormanweg tussen Tollebeek en Urk tot en met 17 maart afgesloten voor doorgaand verkeer. Zo moet sluipverkeer tegen worden gegaan. Er zijn verkeersregelaars ingezet, maar of die er al stonden toen het ongeluk gebeurde, is niet bekend.

Gerelateerd nieuws