Zwaargewonde bij explosie op boot

Nagele/Dronten – Bij een explosie aan boord van een boot op het Ketelmeer is zondagavond 2 augustus een jonge man zwaargewond geraakt.

Meerdere personen lagen met een boot aangemeerd bij een eilandje in het Ketelmeer, in de buurt van de doorgang naar de IJssel. Even na 21:30 uur vond er aan boord een explosie plaats door een gasfles. Hierbij liep een 21-jarige man flinke brandwonden op.

Door nog onbekende oorzaak hoopte het gas uit de gasfles zich op in de boot. “Toen het slachtoffer de deur opentrok, kwam er een steekvlam vrij.”, vertelde een woordvoerder van de KNRM bij RTV Oost. Het pleziervaartuig brandde door de explosie uit.

Hulpdiensten massaal opgeroepen
De brandweer, KNRM en een berger kwamen met veel materieel op de melding van een brand af. Men verleende direct eerste hulp. Ook de Search and Rescue helikopter van de Kustwacht vloog naar het Ketelmeer toe. Omdat het eilandje niet met een ambulance te bereiken was, is het zwaargewonde slachtoffer met de helikopter naar het Brandwondencentrum in Beverwijk gebracht.

De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Zij zijn door de hulpdiensten naar de Ketelhaven bij Dronten gebracht. Eén van de betrokkenen, die in shock raakte, is nog wel door ambulancepersoneel onderzocht maar raakte niet gewond bij de explosie.

Een dag later
De toestand van de 21-jarige is momenteel stabiel, aldus de KNRM, die maandagochtend met de ouders van het slachtoffer hebben gesproken. “De jonge man heeft geluk gehad. Het valt niet te ontkennen dat hij flink verbrand is, die littekens blijf je altijd zien. Maar zoals het er nu uitziet, komt het goed met hem.”

Rijkswaterstaat heeft de berging van de uitgebrande boot verder afgehandeld.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer