Zoekactie naar opvarenden vermist schip

Noordoostpolder – Op het IJsselmeer in de buurt van Lemmer, Creil en Rutten is vrijdagavond 27 november uren gezocht naar de opvarenden van een vermiste huurboot. De vrees bestaat dat het vaartuig is gezonken.

Een matroos van een binnenvaartschip sloeg begin van de avond alarm nadat hij een schip zag welke aan het zinken was. De melding werd gedaan vanaf de zogeheten Friesche Hoek. De matroos zei dat hij ook een vrouw had horen gillen. De Kustwacht zette meteen reddingboten van de KNRM, een helikopter, een politieboot en diverse andere schepen in. Aan de wal zocht de politie de dijk langs het water af.

Vlak na 20.30 uur meldde de KNRM dat in het water een wrak is aangetroffen. Ook zijn wrakstukken en kleding gevonden. Echter kon men nog niet bevestigen of dit met het vermiste schip te maken heeft. De zoektocht naar de opvarenden ging nog even verder. Na drie uur speuren besloten de hulpdiensten het zoeken toch te staken vanwege het slechte zicht en weersomstandigheden.

“Voor de opvarenden wordt het ergste gevreesd”, meldde de KNRM. Naar verwachting zal zaterdag opnieuw in het gebied worden gezocht.

Zie ook: Lichaam gevonden in IJsselmeer tijdens zoekactie 
2 reacties op “Zoekactie naar opvarenden vermist schip”

Lichaam in IJsselmeer gevonden tijdens zoekactie l Regio25.nl zei:

[…] Zie ook: Zoekactie naar opvarenden vermist schip […]


Lichaam gevonden in IJsselmeer l Regio25.nl zei:

[…] Eind november zonk na een noodlottig ongeval, op ongeveer dezelfde plaats, een jacht met twee personen aan boord. Op de dagen erna werd er massaal gezocht naar de twee opvarenden. Eén persoon werd na twee dagen aangetroffen in het water, een tweede opvarende is nog steeds vermist. […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer