Zeer grote brand bij kwekerij Baas

Ens – Bij pot- en tuinplantenkwekerij Baas aan de Drietorensweg in Ens heeft woensdagmiddag 28 april een grote brand gewoed.

De brand ontstond even na 14:00 uur in een stapel kunststof pallets, die buiten stonden opgeslagen. Het vuur greep razendsnel om zich heen. Binnen een paar minuten vatte ook de aangrenzende opslagloods vlam.

De brandweer schaalde op naar het sein ‘zeer grote brand’ en kwam met veel materieel ter plaatse. Wagens uit Ens, Nagele, Marknesse, Emmeloord, Vollenhove, Lelystad en Kampen werden ingezet bij de brandbestrijding. De brandweerlieden deden een binnenaanval en wisten te voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden naar de kassen. Daarmee is een groot gedeelte van de kwekerij gered. Desondanks is er wel veel schade aan het bedrijfspand ontstaan.

De brand ging gepaard met een dikke zwarte rookwolk. Deze was in de wijde omgeving te zien, maar heeft voor weinig problemen gezorgd. De rook trok over de akkers vlak langs de bebouwde kom van Ens.

De brandweer gaf om 15:45 uur het sein ‘brand meester’. Het nablussen heeft nog tot 21:00 uur geduurd. Hierbij werd een kraan ingezet om een deel van de gevel van het pand te slopen. Zo kon de brandweer de smeulende resten goed bereiken en afblussen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Niemand raakte bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer