Wilde achtervolging eindigt op akker

Luttelgeest/Kuinre – Een wilde achtervolging is zaterdag 16 mei rond 10:00 uur geëindigd langs de Oosterringweg bij Luttelgeest.

Rond 09:15 uur kwamen een Volkswagen Polo en een Tesla met elkaar in aanrijding op de rotonde van de N351 in Kuinre. Al snel ging de Volkswagen er vandoor. Een motorrijder zag dit gebeuren en zette de achtervolging in. Ondertussen waarschuwde hij de politie.

De politie gaf de automobilist een stopteken maar dat negeerde hij. Meerdere politiewagens sloten aan bij de achtervolging. De automobilist scheurde gevaarlijk over landweggetjes rondom Kuinre en Luttelgeest. De verdachte weigerde te stoppen voor de politie en ramde tijdens zijn vlucht een dienstauto.

Na ongeveer 20 minuten raakte de Volkswagen van de weg. Het voertuig knalde op de rand van een sloot, vloog een aantal meters door de lucht en belandde op een akker naast de Oosterringweg. Vervolgens reed een politiewagen de bestuurder klem waarna agenten de man konden overmeesteren.

De automobilist raakte tijdens het van de weg raken gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Of de man onder invloed was, zal nog worden onderzocht. Verder raakte er niemand tijdens de achtervolging gewond.

Waarom de automobilist, een 24-jarige man uit Lelystad, er na de aanrijding vandoor ging is nog onduidelijk.

Op de Uiterdijkenweg en Kalenbergerweg zijn andere weggebruikers in gevaar gebracht. De politie wil graag in contact komen met getuigen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer