Weinig incidenten tijdens jaarwisseling

Noordoostpolder/Urk – De jaarwisseling is in de twee noordelijke gemeentes van Flevoland rustig verlopen. De brandweer hoefde weinig in actie te komen.

Diverse brandjes
Tijdens de jaarwisseling zijn alleen de brandweerlieden op Urk ingezet voor diverse brandjes. Aan de Westhavenkade, de Beug, het Zwolsche Diep woedde kleine container- en afvalbrandjes die snel konden worden geblust. Rond 23:00 uur werden de spuitgasten opgeroepen voor een woningbrand. In de achtertuin van een woning aan de Lijkant was de houten overkapping in brand gevlogen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de binnenkant van het huis.

Grote brand in Lelystad
Nadat 2017 net een uurtje oud was brak er in winkelcentrum Lelycentre in Lelystad een grote brand uit. Tientallen voertuigen uit heel Flevoland werden hiervoor ingezet. Zo ook een aantal brandweerlieden uit Nagele, Urk en Emmeloord. De ploeg van Nagele stond enkele uren in de gemeente Dronten paraat en een ploeg van Urk zat op de kazerne in Lelystad. Brandweerlieden uit Emmeloord zorgden voor de logistieke taken in het Lelycentre.

In vergelijking zeer rustige nacht
Deze jaarwisseling gaat de boeken in als één van de rustigste van de afgelopen jaren. De kazernes in de Noordoostpolder konden, op Nagele na, allemaal binnen blijven. Het aantal meldingen eindigde bij vijf. Vergeleken met voorgaande jaren is dat relatief weinig. Ook de vernielingen bleven beperkt en er was volgens de hulpdiensten geen sprake van geweld. De huisartsenpost van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord heeft tijdens de jaarwisseling vier personen met vuurwerkverwondingen gezien. Deze konden na behandeling weer terug naar huis.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer