Vrouw, kinderen en katten gered bij woningbrand

Emmeloord – Een korte maar felle brand heeft zaterdagochtend 22 augustus veel schade aangericht in een woning aan de Pallasstraat.

De brand brak rond 08:30 uur uit in de woonkamer. Eén van de twee kinderen maakte de moeder wakker maar het drietal kon door de dikke rook niet meer naar beneden.

Reddingsactie
De buren werden wakker van geschreeuw en schoten te hulp. Een buurman vertelde: “Ik klom op de kliko’s en tilde de twee kinderen uit het raam op de eerste verdieping. Toen ben ik naar een buurvrouw gerend en heb ik een grote ladder opgehaald. Ondertussen schoot ook een andere buurman te hulp. Samen hebben we de moeder uit het huis gehaald.” Vlak hierna kwamen de hulpdiensten ter plekke. De drie bewoners ademden rook in en zijn door ambulancepersoneel in behandeling genomen. Het gaat naar omstandigheden goed met de vrouw en kinderen.

Toen de brandweer arriveerde was er sprake van veel rookontwikkeling in de woning. De brandweerlieden sloegen een raam in waarna men de brand snel onder controle had. Desondanks is er binnen veel rook- en roetschade. Het huis is voorlopig onbewoonbaar.

Huisdieren
De brandweer heeft na het blussen twee katten uit de woning gered. De beestjes kregen extra zuurstof toegediend vanwege rookinhalatie.

Mogelijk brandstichting
De brand is vermoedelijk ontstaan doordat één van de kinderen des huizes met vuur heeft gespeeld. De politie doet hier verder onderzoek naar.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer