Vonkenregen bij grote schuurbrand

Urk – In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei is er op een boerenerf aan de Domineesweg op Urk een grote schuurbrand uitgebroken.

Kort voor 02:00 uur werd de brandweer gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste voertuigen was het al een uitslaande brand en stond de grote schuur in lichterlaaie. Er werd opgeschaald naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Blusploegen van Urk, Nagele, Ens, Creil, Swifterbant en een hoogwerker uit Lelystad kwamen ter plaatse. Ook werd er een grootwatertransport ingezet om de brandweerwagens van voldoende bluswater te kunnen voorzien.

Vonkenregen
Door de harde wind vanaf het IJsselmeer was er sprake van veel rook met vliegvuur dat laag over het industrieterrein en de akkers trok. Dit gaf enige tijd stankoverlast in het gebied rond Tollebeek en Emmeloord, waar de wind naartoe stond. Het vermoeden bestond dat er asbest vrijkwam bij de brand. Dat was niet het geval, bleek uit onderzoek door de adviseur gevaarlijke stoffen en een meetploeg van de brandweer.

Rond 03:00 uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven, hierna is de brandweer begonnen met nablussen. De Domineesweg was langdurig afgesloten voor het verkeer.

De brandweer liet de leegstaande landbouwschuur gecontroleerd uitbranden. Ook de naastgelegen woning op het erf stond leeg. Er raakte niemand bij de brand gewond. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie zal hier onderzoek naar doen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer