Verkeerschaos door storing Ketelbrug

Flevoland – Vanwege een storing aan de Ketelbrug stond het verkeer op de A6 in Flevoland op donderdagmiddag 11 oktober muurvast.

De storing ontstond omstreeks 15:45 uur. De brug kon volgens Rijkswaterstaat niet meer helemaal dicht. Het beweegbare wegdek bleef op een kier staan waardoor ook de slagbomen niet meer omhoog gingen. Een monteur heeft deze storing rond 17:00 uur weten te verhelpen. Desondanks ontstonden er in beide richtingen van de A6 lange files. Van Emmeloord tot aan Lelystad stonden automobilisten in de rij. Ook de binnenwegen liepen vast. Op sommige plekken werden verkeersregelaars ingezet en ook de politie en Rijkswaterstaat hielpen mee om de doorstroming te bevorderen. Rond 18:30 uur was de verkeersdrukte verdwenen.

De politie meldde dat zij tijdens de storing assisteerde bij een aanstaande bevalling. Een zwangere vrouw was onderweg naar het ziekenhuis in Lelystad maar kwam vast te staan in de file. De auto werd onder politiebegeleiding naar de afrit Urk gebracht. Vanaf daar werd de vrouw naar het ziekenhuis in Heerenveen gereden. Het is onbekend hoe het met moeder en baby is.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer