Urker brandweer druk met brandende jutezakken

Urk – Op zaterdag 18 oktober, even voor middernacht, werd de Urker brandweer gealarmeerd voor een afvalbrand aan de Breehorn op industrieterrein Zwolsche Hoek.

Bij aankomst bleek de brand te woedden in een grote bult jute zakken, welke onder een zeil opgeslagen lagen. Zo’n vijftien vierkante meter van de stapel stond in brand. Om hulp van extra personeel te krijgen is er opgeschaald naar de classificatie ‘Middelbrand‘, een tweede blusvoertuig kwam assisteren.

De brand was al snel onder controle, alleen het nablussen nam langdurig tijd in beslag. Met een grote kraan heeft men alle brandende resten uit elkaar getrokken en afgeblust. Brandweerlieden zijn de gehele nacht nog af en aan gereden om extra na te blussen. In de loop van zondagochtend leek alles dan écht uit te zijn.

Volgens de brandweer zal brandstichting niet worden uitgesloten. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie zal hier onderzoek naar doen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer