Uitslaande brand in woonboerderij

Creil – Dinsdagavond 23 april is er even voor half tien brand ontstaan in een woonboerderij aan het Wrakkenpad in het buitengebied tussen Creil en Rutten.

De brandweerploegen uit Creil en Rutten kwamen als eerste ter plaatse. Bij aankomst zagen zij een uitslaande brand aan de achterzijde van de woonboerderij, met daarin een massagepraktijk. Daarom werd het sein ‘grote brand’ gegeven waarna ook de blusploegen uit Lemmer en Urk en een hoogwerker uit Lelystad kwamen assisteren.

Omdat de brand zich vooral onder het dak bevond was deze lastig te blussen. De brandweer zette een aantal waterstralen in en konden de vlammen na enige tijd bedwingen. Via de hoogwerker werden de dakpannen en het isolatiemateriaal, wat onder andere bestond uit riet, van het dak gehaald. Zo kon de brand helemaal worden geblust. Rond 23:00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven, hierna kon men beginnen met nablussen en opruimen.

Twee bewoners konden tijdig hun huis verlaten. Zij zijn door ambulancepersoneel nagekeken vanwege mogelijke rookinhalatie maar dat bleek reuze mee te vallen. Vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig.

De brandweer deed onderzoek of er mogelijk sprake was van het vrijkomen van asbest, maar dit bleek niet het geval. De woonboerderij en massagepraktijk hebben veel rook-/roet- en waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend.


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer