Uitslaande brand in woning Colijnlaan

Emmeloord – Een vrijstaande woning aan de Colijnlaan is zaterdagmiddag 24 februari verwoest door een felle uitslaande brand.

De bewoner, een bejaarde man, was thuis toen rond 15:15 uur de brand uitbrak. De man liep brandwonden op en is ter controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer ontstond de brand in de keuken van het huis. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al uit het dak en was er sprake van veel rookontwikkeling.

De brandweer deed een binnenaanval waarmee de vlammen snel waren bedwongen. Vervolgens is men begonnen met het openbreken van het platte dak omdat de brand zich via deze weg verder door het huis kon verspreiden. De brandweerlieden van Emmeloord kregen hulp van collega’s uit Marknesse en de hoogwerker uit Lelystad.

Rond 17:00 uur was de brand helemaal geblust, waarna de brandweer kon inpakken. De brand en de rook hebben de woning enorm beschadigd. Het huis is dan ook onbewoonbaar verklaard, aldus de brandweer. De precieze oorzaak van de brand is onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer