Stroomstoring treft huizen en winkels

Emmeloord – Een defect in een elektriciteitshuisje heeft donderdag 30 november voor een stroomstoring gezorgd in een deel van Emmeloord.

Even na 10:00 uur kwam er rook uit een elektrakast op het Veerplein. Vrijwel direct volgde een stroomstoring in de omgeving. De brandweer werd opgeroepen maar hoefde geen brand te blussen. Volgens netbeheerder Liander ging het om een defecte transformator in het huisje. Tientallen huishoudens aan de Houttuinen en winkels aan de Zuiderkade kwamen zonder stroom te zitten. Onder andere de Lidl, Big Bazar en dierenwinkel Jumper hebben hierdoor maatregelen moeten treffen. Na ongeveer drie uur hadden zij weer stroom.

Volgens Liander waren in totaal 51 adressen de dupe door de storing. Het elektriciteitshuisje kon niet direct weer in werking worden gesteld. Daarom is er tijdelijk een noodaggregaat geplaatst om getroffen gebouwen weer van stroom te voorzien. Monteurs gaan de komende dagen aan de slag om reparatie aan het elektriciteitshuisje uit te voeren.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer