Storing Ramspolbrug zorgt voor overlast

Ens – De Ramspolbrug, in de N50 tussen Emmeloord en Kampen, is zondag 14 augustus rond 14:00 uur in storing geraakt. Dit zorgde de gehele middag voor veel verkeersoverlast.

De openstaande brug heeft aan beide kanten op de N50 voor een file van ongeveer vijf kilometer gezorgd. Veel mensen stonden urenlang te wachten. Sommige automobilisten gingen op eigen initiatief in tegengestelde richting terug naar de af- en oprit. Dit leverde bij afslag Ens gevaarlijke situaties op, waarop de politie en Rijkswaterstaat ingrepen. Ondanks de langdurige wachttijd konden de mensen door het mooie wel genoeg vertier vinden.

De politie heeft de automobilisten, die in de file stonden, terug begeleid. Zij hebben de N50 spookrijdend verlaten. Rijkswaterstaat en de gemeente stelden verschillende omleidingen voor het overige verkeer in en sloten de N50 van Emmeloord tot Kampen af.

Rond 18:00 uur kon men de brughelft van de rijbaan richting Zwolle handmatig dichtdraaien. De andere helft kostte wat meer moeite en was rond 20:00 uur weer gesloten. Hierna werden de omleidingen ingetrokken en had het verkeer weer vrij baan.

De oorzaak van de storing bleek volgens Rijkswaterstaat een technisch mankement te zijn. De brug is maandag 15 augustus uitvoerig getest. Er is een nieuwe module en een zekering geplaatst. ‘Alles werkt inmiddels weer naar behoren’, aldus Rijkswaterstaat.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer