Stickers voor een veiligere Botenbuurt

Emmeloord – De Botenbuurt van Emmeloord is sinds vorig jaar actief met een WhatsApp-groep tegen criminaliteit. Inmiddels heeft de groep al zo’n 70 leden. Veiligheid van de buurt staat hoog in het vaandel bij de initiatiefnemers. Daarom wil men doormiddel van een sticker op de kliko’s kenbaar maken dat er buurtpreventie actief is. Maandagavond 23 mei heeft, samen met de wijkagent, één van de initiatiefnemers de aftrap gedaan en de eerste sticker opgeplakt.

In de buurt zijn tien stickers verdeeld, om zo de WhatsApp-groep onder de aandacht te brengen bij zowel de bewoners als de inbrekers. De WhatsApp-groep is in augustus 2015 opgericht omdat bewoners van de Botenbuurt de criminaliteit in hun woonwijk zat zijn. Doormiddel van WhatsApp kunnen bewoners onderling verdachte situaties en inbraken aan elkaar melden. Ook de politie is hier nauw bij betrokken. Tot nu toe heeft dit voor veel snellere meldingen bij 1-1-2 en zelfs al voor een aanhouding gezorgd.

Zie ook: Botenbuurt gaat WhatsApp’en tegen criminaliteit 2 reacties op “Stickers voor een veiligere Botenbuurt”

Evelien zei:

Waar kan ik deze stickers verkrijgen?


Jeffrey Korte zei:

Hoi Evelien,

We hebben contact opgenomen met de initiatiefnemer en die vraagt u te mailen naar botenbuurtwhatsapp@gmail.com
Via dat mailadres zal u meer informatie ontvangen.

Vriendelijke groet,

Redactie Regio25.nl


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer