Botenbuurt gaat WhatsApp’en tegen criminaliteit

Emmeloord – De botenbuurt is het zat. Na meerdere vernielingen, inbraken en een insluiping willen de bewoners een oplossing tegen de vele criminaliteit in hun buurt. Daarom hebben de bewoners, in overleg met de politie, besloten een WhatsApp-groep aan te maken in de hoop de criminaliteit te verminderen.

De Whatsapp-groep is een initiatief van de buurt zelf omdat zij de criminaliteit in hun woonwijk zat zijn. De buurtbewoners kunnen doormiddel van het sociale medium verdachte situaties aan elkaar melden. Op deze manier worden bijvoorbeeld inbraken veel sneller gemeld bij de politie. De wijkagent laat weten dat hij erg positief is over het project.

Niet nieuw

De WhatsApp-groepen zijn geen nieuw concept. In Almere zijn al meerdere buurten aan het WhatsApp’en geslagen. Daar is de criminaliteit afgelopen maanden stukken minder geworden. De politie is erg tevreden over de samenwerking tussen buurtbewoners en trots op wat er is bereikt. In Emmeloord hoopt men ook dat het tot een succesvol project mag leiden.

Wie WhatsAppt mee?

De bewoners van de volgende straten in de boten- en vogelbuurt kunnen zich aanmelden voor de WhatsApp-groep:

  • Meeuwenkant, Schokkerwal, Rietzangerstraat, Bossulaan, Schouwstraat, Schoenerstraat, Klipperstraat, Barkstraat, Kivietstraat, Jolstraat, Punterstraat, Tjalkstraat, Botterstraat, Koggestraat, Aakstraat, Cornelis Dirkszstraat, Plevierenstraat, Karekiethof, Baardmezenstraat, Roerdomplaan, Reigerstraat en de Zuiderkade

Hoe werkt het aanmelden?

Buurtbewoners kunnen zich aanmelden via een e-mail. De initiatiefnemers hebben een mailadres aangemaakt om alle informatie te verzamelen. Via Botenbuurtwhatsapp@gmail.com kan iedere bewoner van de genoemde straten zich aanmelden. Verdere instructies volgen dan vanzelf.

 
Een reactie op “Botenbuurt gaat WhatsApp’en tegen criminaliteit”

Stickers voor een veiligere Botenbuurt l Regio25.nl zei:

[…] Zie ook: Botenbuurt gaat WhatsApp’en tegen criminaliteit  […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer