Steenmarter boosdoener bij autobrandje

Emmeloord – De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag rond 15:15 uur gealarmeerd voor een autobrand op de carpoolplaats langs de Muntweg.

De bestuurder van een Volkswagen merkte tijdens het rijden dat er iets niet goed was en zag rook onder de motorkap vandaan komen. Vervolgens werden de hulpdiensten en de ANWB gebeld.

De politie doofde met een brandblusser het smeulende isolatiemateriaal in het motorcompartiment. Vervolgens heeft de brandweer nog wat nageblust. Door de snelle blussing werd voorkomen dat de auto verloren ging.

Nadat de ANWB ter plaatse kwam bleek waardoor het brandje was ontstaan. De wegenwacht zag dat een steenmarter aan de draadjes had geknaagd.

“We zien het vaker. Steenmarters kruipen het motorcompartiment in en knagen vervolgens aan allerlei draadjes waardoor kortsluiting en brand kan ontstaan. Een wc-blokje helpt, die geur verjaagt de dieren. Kippengaas of iets anders onder de motor is zinloos, dat knagen ze ook door.”

vertelde de Wegenwacht

Geluk bij een ongeluk, de automobilist kon zelf nog naar huis rijden. De schade bleef beperkt en zal later worden hersteld.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer