Stankoverlast door benzine-dumping

Emmeloord – Een aantal bewoners van de Niersstraat hebben donderdagavond 15 april overlast gehad van een benzinelucht.

Zowel binnen als buiten was de indringende geur waar te nemen. Een paar mensen roken het al vanaf 19:00 uur, maar rond 21:30 uur werd de brandweer gebeld. De brandweerlieden deden metingen in de woningen, maar van een gevaarlijke situatie was gelukkig geen sprake.

Men ging verder op onderzoek uit en trof al snel de boosdoener aan: Een straatkolk vol met benzine. Vervolgens werden de gemeente, politie, het Waterschap en een bedrijf met een kolkenzuiger in kennis gesteld.

Het Waterschap Zuiderzeeland wist een groot gedeelte van de benzine uit de straatkolk te halen. Tot slot heeft een specialistisch bedrijf met een grote vrachtwagen de putten in de straat leeggezogen en schoongespoeld. Deze klus was om 00:00 uur geklaard, waarna de omwonenden rustig konden gaan slapen. De stank is langzaam aan verdwenen.

Dader(s) nog onbekend
Volgens de brandweer is de zo’n vijf liter benzine bewust door iemand geloosd in de put. De politie zal bij daglicht een buurtonderzoek doen om de dader(s) te kunnen achterhalen. Het dumpen van brandstof in het riool valt onder milieuovertredingen en is dus strafbaar.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer