Spuitmachine gaat in vlammen op

Luttelgeest – Een veldspuit is dinsdagavond 16 juni even voor 22:00 uur in brand gevlogen op de Oosterringweg net buiten Luttelgeest.

De chauffeur merkte tijdens het rijden de brand op en kon het landbouwvoertuig in de berm stilzetten. De man kwam met de schrik vrij. De vlammen grepen snel om zich heen. Een zwarte rookwolk was kilometers verderop te zien.

Bij aankomst van de brandweer was de veldspuit al niet meer te redden. De brandweer heeft de brand met schuim en water geblust.

Volgens de brandweer had de spuitmachine ongeveer 1.000 liter bestrijdingsmiddel bij zich. De vloeistof is grotendeels in vlammen opgegaan.

Omdat het vervuilde bluswater en schuim de naastgelegen sloot in stroomde, is Waterschap Zuiderzeeland in kennis gesteld. Zij hebben de sloot afgedamd om milieuproblemen te voorkomen.

Langdurige wegafsluiting
Woensdagochtend volgde de berging van het uitgebrande landbouwvoertuig. Dat was nog een flinke klus. De Oosterringweg was tot 13:00 uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer