Snelheidsduivels gepakt, rijbewijzen ingevorderd

Noordoostpolder – De politie heeft in augustus een aantal rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die veel te hard reden in Flevoland.

Het Team Verkeer van de politie hield dinsdag 17 augustus een snelheidscontrole op de A6 bij Emmeloord. Daarbij werden tien overtredingen geconstateerd. Negen mensen werden direct op de bon geslingerd, waaronder de bestuurder van een auto met aanhanger. Die reed gemiddeld 134 kilometer per uur. Hiernaast reed een automobilist meer dan 50 kilometer boven de toegestane snelheid. Daarom werd het rijbewijs van de bestuurder ingenomen. De Officier van Justitie gaat de boete bepalen.

Bizarre overtreding
De politie controleerde woensdag 18 augustus op diverse plekken in de Noordoostpolder. Op de Vollenhoverweg (N331) bij Marknesse werd een automobilist geklokt met gemiddeld 180 kilometer per uur, maar de piek lag boven de 200 kilometer per uur. Op deze provinciale weg is een maximum snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Dat betekent dat de automobilist meer dan 100 kilometer per uur te hard heeft gereden.

De verkeersagenten wisten de overtreder staande te houden. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en ook de auto werd in beslag genomen. De Officier van Justitie zal zich over de bizarre overtreding gaan buigen.

Foto’s: Instagram Politie Team Verkeer Midden-Nederland
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer