Sloopwoning Oslolaan brandt volledig af

Urk – Aan de Oslolaan op Urk heeft in de nacht van zaterdag 31 augustus op zondag 1 september een uitslaande woningbrand gewoed.

De hulpdiensten werden even voor 01:00 uur gealarmeerd. Het ging om een sloopwoning, welke binnenkort op de nominatie stond om te worden afgebroken voor een nieuwbouwcomplex. Bij aankomst van de brandweer was het niet meer verantwoord om naar binnen te gaan. Men liet de brand uitslaand worden om het vuur goed te kunnen bestrijden. De leegstaande woning is zo gecontroleerd uitgebrand. Overslag naar een andere vlak naastgelegen sloopwoning werd voorkomen.

De brand veroorzaakte veel rook in en om het oude dorp. De hulpdiensten zorgden voor een ruime afzetting en dat iedereen uit de rook bleef.

Tweede brand
Terwijl de brandweer aan het blussen was, woedde er een kilometer verderop nog een brand. Aan De Noord ging een dixi op het terrein van een aannemer in vlammen op. De brandweer kon een wagen vanaf de Oslolaan inzetten om deze kleine brand te doven.

De dixi-brand lijkt vrijwel zeker te zijn aangestoken. Of brandstichting ook het geval was bij de sloopwoning is nog niet bekend. Er zal in ieder geval onderzoek worden gedaan.

Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer