School ontruimd door brand

Emmeloord – In het schoolgebouw van het Vakcollege Noordoostpolder aan de Espelerlaan is vrijdagmiddag 11 september brand ontstaan.

Volgens de brandweer vatte een desinfectie dispenser vlam in het gebouw. Bij aankomst van de brandweer was de brand al geblust door de BHV’ers. Ook de evacuatie van de leerlingen was al begonnen.

Op meerdere verdiepingen van de school hing rook. De brandweer hielp bij de verdere ontruiming en heeft het gebouw uitgebreid geventileerd. Naast de brandweer kwamen ook de politie en meerdere ambulances ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de brandweer hadden zo’n 20 tot 30 leerlingen rook ingeademd. Al deze scholieren werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar niemand van hen hoefde naar het ziekenhuis.

Hoe het desinfectie-apparaat in brand kon vliegen, is niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De Espelerlaan was tijdelijk afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer