Reddingbootdag KNRM op Urk geslaagd

Urk – Op zaterdag 2 mei werd weer een Reddingbootdag gehouden. Jaarlijks organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dit evenement om mensen een kijkje te laten nemen in de keuken van de redders op het water.

Ieder jaar wordt er van alles omtrent de KNRM georganiseerd, zo ook op Urk. Het reddingstation heeft een groot werkgebied en vaart zo’n zeventig keer per jaar uit. Bezoekers konden dit jaar onder andere meevaren op een grote reddingboot. Hiernaast gaven de Urker redders ook een demonstratie in het water. Als klap op de vuurpijl kwam ook een reddinghelikopter langs en gaf een kleine demonstratie boven het IJsselmeer. Mede-hulpverleners waren ook aanwezig, waaronder de brandweer.

De bezoekers, vooral de kleinsten, vonden het een prachtige ervaring. Dankzij het mooie weer is de dag dan ook zeker geslaagd. De volgende Reddingbootdag vindt op 30 april 2016 plaats.
Een reactie op “Reddingbootdag KNRM op Urk geslaagd”

Reddingbootdag bij KNRM-station Urk l Regio25.nl zei:

[…] hier voor het verslag van Reddingbootdag […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer