Ravage na plofkraak op geldautomaat

Emmeloord – Op de vroege ochtend van maandag 4 juli is een geldautomaat in de ABN AMRO bank aan De Deel opgeblazen. Door de plofkraak ontstond er brand in het gebouw.

De explosie vond om 04:05 uur plaats en was volgens getuigen in de wijde omgeving te horen. De politie zette een groot gebied af. Brandweerlieden konden vanwege de veiligheid en mogelijk explosiegevaar niet snel naar binnen. Volgens de politie zouden er mogelijk nog explosieven in de bank aanwezig zijn. Nadat explosievenverkenners en Defensie ter plaatse kwamen werd het pand veilig gesteld. Zo was het brandje snel onder controle.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn een drietal woningen achter de bank ontruimd geweest. De bewoners werden opgevangen door de politie en gemeente. Er is veel schade aangericht. In een straal van 30 meter lagen stukjes glas en delen van de geldautomaat. Ook de pui van het pand werd flink beschadigd. De daders hebben na de plofkraak niets buit gemaakt.

Twee personen zijn volgens getuigen en de politie in donkere kleding op een bromfiets of motor in de richting van Bant gevlucht. Hierbij zijn zij volgens de recherche over de Beursstraat, Boslaan en Acacialaan gekomen. Vanaf daar houd het spoor op. De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek. Men is dringend opzoek naar getuigen. Mensen die meer weten of iets hebben gezien worden gevraagd via 0900-8844 de politie te bellen.
Een reactie op “Ravage na plofkraak op geldautomaat”

Plofkraak ABN-AMRO Emmeloord - Noordoostpolder zei:

[…] Ravage na plofkraak op geldautomaat […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer