Politie grijpt in bij jeugdoverlast Wellerwaard

Emmeloord – De politie heeft zaterdag 5 juni rond 00:00 uur ingegrepen bij overlast van een grote groep jeugd in de Wellerwaard.

Rondom de recreatieplas waren vrijdagavond na zonsondergang zeker honderd jongeren aanwezig, terwijl dat vanwege corona en nieuwe regels op deze plek niet mag. Bovendien werden er vernielingen gepleegd en was er luide muziek te horen.

Vanwege het warme weer was er in de dagen ervoor al vaker overlast in de Wellerwaard, maar vrijdagavond was het extreem. De politie besloot het gebied ‘schoon te vegen’ en dat had effect. Agenten kwamen met zeker vier wagens ter plaatse en hebben alle aanwezigen weggestuurd. Hier gaven de meeste gehoor aan.

Op het strand waren takken in brand gestoken. De jeugd moest het vuurtje uitmaken van de politie. Rond 01:00 uur was het weer rustig in het recreatiegebied. Het is niet bekend of er bekeuringen zijn uitgedeeld.

Bende opruimen
Medewerkers van Concern voor Werk waren zaterdagochtend al vroeg in de weer om al het vuilnis rondom de recreatieplas op te ruimen. Bekers, bierflesjes, etensresten, sigaretten, er was van alles achtergelaten. De afvalruimers gaven aan dat ze deze week bijna dagelijks de Wellerwaard moesten ontzien van troep, maar dat het vanochtend wel erg veel was, ondanks dat er voldoende prullenbakken in het gebied staan.

Nieuwe maatregel
De gemeente Noordoostpolder heeft de openbare ruimte van de Wellerwaard sinds afgelopen winter aangewezen als verboden gebied tussen zonsondergang en zonsopgang. Omwonenden en de lokale horeca klaagden al geruime tijd vanwege overlast, met name bij warm weer. Daarom voerde de gemeente deze maatregel in. Echter lijkt het erop dat de overlast er niet minder door is geworden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer