Opvarende onbemande boot gevonden

Noordoostpolder – Op het IJsselmeer tussen Urk en Lemmer is woensdagmiddag 18 april urenlang gezocht naar de eigenaar van een onbemande boot.

Volgens de politie is de opvarende, een 30-jarige Amsterdammer, rond middernacht in goede gezondheid in zijn woonplaats aangetroffen.

Rond 14:00 uur werd vanaf een werkschip een verlaten bootje aangetroffen. Volgens de Kustwacht dreef het los ten zuiden van de Rotterdamse hoek, nabij Urk. De KNRM werd ingeschakeld en heeft het bootje onderzocht. Er bleek al snel dat er niemand aan boord was. Ook mankeerde het bootje technisch niets dus werd er een grote zoekactie opgestart naar een mogelijk opvarende of de eigenaar. Het onbemande vaartuig, volgens een woordvoerder van de Kustwacht ‘een sloepachtig type boot’, is naar de haven van Urk gesleept.

Er waren bij de zoekactie elf reddingboten van de KNRM, een Rijkswaterstaatvaartuig, een tweemast klipper, een SAR-helikopter en een kustjachtvliegtuig ingezet. Na zo’n vijf uur werd de zoekactie op het water beëindigd omdat er geen overlevingskans voor een mogelijke drenkeling meer was.

Rond middernacht vond men plots de opvarende van het bootje. De man was mogelijk gestrand en is zelfstandig naar de wal gekomen. Hij maakt het goed en daarmee is de zoekactie geheel ten einde gekomen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer