Opnieuw brand in grote berg jutezakken

Urk – Woensdagochtend 21 oktober is de brandweer van Urk wederom uitgerukt naar de Breehorn op Urk. Sinds zaterdagavond is daar al vijf keer brand ontstaan in een grote berg jute zakken.

De grote stapel ligt op een groot open terrein tussen de bedrijven in. Brandweerlieden kwamen al meerdere malen in actie. Met een kraan is zaterdagavond de bult uit elkaar gehaald. Echter was dit niet voldoende om de resten uit te krijgen.

De brandweer kan niet zeggen of de berg woensdagochtend opnieuw is aangestoken of dat het vuur weer is opgelaaid. Het is lastig te blussen omdat het water niet goed kan doordringen.

De politie zegt dat er sprake is van brandstichting. De eigenaar van de jutezakken vermoedt dat de schade in de duizenden euro’s loopt. Volgens Omroep Flevoland heeft men een beloning van 1000 euro uitgereikt naar de gouden tip die leidt naar de brandstichter.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer