Onrustige avond met veel vuurwerk

Urk – Een grote groep jongeren heeft zaterdagavond 21 november voor overlast gezorgd op Urk. De politie kwam massaal naar het dorp toe.

De ongeregeldheden begonnen op het haventerrein, maar verplaatsten zich al snel. In het Wilhelminapark werd even voor 20:30 uur een auto in brand gestoken. Even later werd ook op de rotonde De Akkers/Lange Dam brand gesticht. Een hoop afval, een scooter en kliko’s uit nabijgelegen tuinen moesten het ontgelden.

Naast de brandstichtingen werd er ook zwaar vuurwerk afgestoken. De brandweerlieden en politieagenten werden tijdens hun werk bestookt met vuurwerk en hadden last van mensen die kwamen kijken.

Toen het rond 21:30 uur begon te escaleren, trok de politie zich terug. De lokale agenten riepen assistentie in. Later op de avond kwam er versterking van de politie uit verschillende buurregio’s. Er waren zeker 20 politiewagens, waaronder hondengeleiders, aanwezig.

Rond 23:30 uur keerde de rust terug in het dorp. De brandweer doofde de smeulende resten op de rotonde, terwijl de politie de nog overgebleven mensen naar huis stuurde. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Aanleiding onduidelijk
Een deel van de aanwezige jeugd was verkleed als zwarte piet. Het is niet duidelijk wat de precieze aanleiding was voor de ongeregeldheden. Mogelijk is het een reactie op de actie van vorig weekend, waarbij politie en gemeente tientallen bekeuringen uitschreven aan jongeren die zich niet hielden aan de coronaregels. Tevens zijn al een aantal weken de jeugdhonken op Urk gesloten, waardoor jongeren alternatieven zoeken om hun weekend in te vullen.

• Er werd zwaar vuurwerk afgestoken.

📟 Overzicht uitrukken Urk ☎ Melding no. 132 t/m 140 📆 11/11/20 t/m 22/11/20 ⏱ 24 uur 🚒 🚒 25-6531 25-6532 Urrek en de…

Geplaatst door Brandweer Urk op Zondag 22 november 2020Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer