Omwonenden blussen coniferenbrand

Emmeloord – In de tuin van een woning aan de Diezestraat is zondag 15 mei rond 17:00 uur brand ontstaan in een coniferenhaag. Dit gebeurde door het aansteken van de barbecue. Het vuur verspreidde zich binnen no-time door de haag heen.

Buurtbewoners kwamen massaal naar de tuin toe om te beginnen met blussen. Met behulp van brandblussers en tuinslangen kon het vuur grotendeels worden gedoofd. De brandweer kwam inmiddels met spoed aan. Zij hebben het blussen overgenomen en de brand volledig uitgemaakt.

Er kwam korte tijd veel rook vrij, wat in de hele wijk te ruiken was. Een buurman ademde tijdens het blussen veel rook in, waardoor hij moeilijk kon ademen. Ambulancepersoneel heeft hem wat zuurstof toegediend, maar de man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Door het snelle optreden van de buurtbewoners is branduitbreiding naar de schutting, woning en een schuurtje voorkomen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer