Oefening: “Grote brand met slachtoffers”

Ens – Restaurant en zalencentrum Het Wapen van Ens stond maandagavond 27 mei in het teken van een grote brandoefening.

De BHV’ers van het horecabedrijf en de deelnemende brandweerploegen uit Ens en Emmeloord kwamen voor een flinke uitdaging te staan.

Het scenario

In de keuken van het restaurant werd een forse brand geënsceneerd. Toen dit uitbrak zat al het personeel boven in vergadering, waren er aan de achterkant van het gebouw mensen aan het barbecuen en was er een monteur in de kelder aanwezig. De meesten werden letterlijk verrast door het brandalarm waarna het pand moest worden ontruimd. Dit ging, in het kader van de oefening, niet geheel vlekkeloos.

Bij aankomst van de brandweer werd al snel duidelijk dat niet iedereen was geëvacueerd. De brand was inmiddels groter geworden en had zich vanuit de keuken ook uitgebreid naar de eerste verdieping en de kelder van het pand. Aldaar bevonden zich diverse slachtoffers in benauwde posities. Met vakkundige maar vereende krachten moesten de brandweerlieden hen naar buiten tillen. Ondertussen moest ook de brand van meerdere kanten worden bestreden. Al met al een intensieve klus voor de brandweerlieden maar het verliep snel. Hiernaast werden ook de BHV’ers van het restaurant getoetst. Zij kwamen onder meer in actie tijdens de ontruiming en voor een reanimatie.

De oefening werd zo realistisch en discreet mogelijk georganiseerd. Zelfs het personeel wist niet dat er een brandoefening zou zijn. In combinatie met de leerpunten en ervaringen maakte het een geslaagde oefening voor de hulpverleners maar ook voor Het Wapen van Ens zelf.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer