Nachtelijke brandjes op Urk

Urk – Op de vroege ochtend van dinsdag 22 mei heeft er brand gewoed in een grote container met bouwafval op de Reiger op Urk.

Brandweer en politie werden omstreeks 05:15 uur gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. De container stond op de parkeerplaats vlak voor een twee-onder-een-kapwoning. Aldaar word verbouwt en daarom lag de container vol met afval. De brandweer bluste het brandende afval en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woningen of geparkeerde auto’s. Buurtbewoners gissen over de oorzaak van de brand. Vermoedelijk is de brand aangestoken, vertelde één van hen.

De nacht ervoor, van zondag 20 op maandag 21 mei, was er ook al brand op Urk. Op het industrieterrein raakte de roldeur van een bedrijfspand aan de Griend beschadigd door brandend afval. De brandweer sprak hier van brandstichting. De politie kon dinsdag nog niets bevestigen over de oorzaak van beide branden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer