Mannen opgepakt voor inbraakpoging met heftruck

Urk – De politie heeft deze week twee mannen aangehouden voor de betrokkenheid bij een inbraakpoging in winkelcentrum Urkerhard.

In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober werd een rolluik bij de Jumbo geforceerd met een heftruck. Het lukte de daders echter niet om binnen te komen, waarna ze op de vlucht sloegen. De heftruck, die van diefstal afkomstig was, werd bij het winkelcentrum achtergelaten. Dit alles was op bewakingsbeelden te zien.

De politie startte diezelfde nacht nog een onderzoek. Doormiddel van de camerabeelden werden al snel twee verdachten herkend. Twee mannen van 18 en 22 jaar uit Urk werden aangehouden.

De politie zoekt nog naar twee andere daders. Op het beeld van die bewakingscamera was namelijk te zien dat er in totaal vier personen bij de inbraak betrokken waren. Zij droegen allemaal een donker vest met het getal 132 op de achterkant, aldus de politie.

Verband met meerdere incidenten
Het was onrustig op Urk in het weekend van zaterdag 31 oktober en zondag 1 november. Er waren meerdere nachtelijke incidenten.

Zo werd er zaterdagavond ingebroken in een bar aan de Riepel. Daar werd het interieur compleet vernield. Hiernaast werd er een heftruckdiefstal verijdeld bij een bedrijf aan de Hoornse Hop. Tevens brandde er vrijdagavond een schaftkeet uit op een parkeerplaats aan de Vlechttuinen.

“Wij vermoeden dat deze incidenten niet op zichzelf staan en dat er mensen zijn die er meer van weten. Die mensen roepen we op: Meld je bij een van de wijkagenten of geef je informatie anoniem door via Meld Misdaad Anoniem.”, schrijven de wijkagenten van Urk op Facebook.

Wie heeft informatie? Afgelopen weekend is met een gestolen heftruck de pui van de supermarkt Jumbo aan de Nagel…

Geplaatst door Wijkagenten Op Urk op Donderdag 5 november 2020

Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer