Kruispunt deels afgezet door sinkhole

Emmeloord – De kruising Prof. ter Veenstraat met de Boslaan is maandagmiddag deels afgezet nadat er een sinkhole in de weg werd ontdekt.

Het gat ontstond nadat de klinkers onder een rijdende vrachtwagen weg zakten. De truck zelf kwam net niet vast te zitten, aldus een getuige.

Het gat is naar schatting meer dan een meter diep. Gemeente Noordoostpolder heeft met hekken, linten en pionnen de omgeving afgezet zodat er geen auto’s, fietsers of voetgangers in het sinkhole terecht kunnen komen. Het verkeer kan om de noodafzetting heen. De woningen aan de parallelstraat van de Boslaan hebben wel tijdelijk te maken met een éénrichtingsweg.

Hoe het sinkhole kon ontstaan is nog niet geheel duidelijk. Vermoedelijk is er iets onder het wegdek kapot gegaan maar de oorzaak is in ieder geval geen gesprongen waterleiding. De gemeente liet weten dat er dinsdag zal worden gekeken naar hoe het gat precies kon ontstaan en hoe het kruispunt kan worden hersteld.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer