Korte maar felle brand in zorglocatie

Emmeloord – In de Philadelphia zorglocatie De Oester aan de Oude Vlie in Emmeloord heeft donderdagavond 25 april korte tijd brand gewoed.

De brandweer werd rond 20:15 uur gealarmeerd na een automatische brandmelding. Al snel bleek er sprake van daadwerkelijk brand. In één van de woonruimtes in het gebouw was brand ontstaan in een cv-ketel. Het vuur greep snel om zich heen en kwam ook even uit het dak. De woonvoorziening werd direct ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in het nabijgelegen verzorgingshuis Wittesteyn, aldus de brandweer. Niemand raakte gewond.

De brandweerlieden uit Emmeloord hadden het vuur snel onder controle. Men kreeg ook assistentie van de blusploeg uit Nagele en een hoogwerker uit Lelystad. Nadat het vuur was geblust en het dak was geïnspecteerd kon het gebouw worden geventileerd.

In De Oester wonen mensen met een licht verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking. De bewoners zijn tussen de 25 en 72 jaar. De woning waar de brand woedde is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Voor die bewoner is elders opvang geregeld. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer