Koningsnacht op Urk weer onrustig

Urk – De Koningsnacht verliep op Urk weer onrustig. Brandweer en politie waren druk met diverse brandjes en vernielingen in het dorp.

Rond 04:30 uur werd de aftrap van het jaarlijkse brommer rijden zonder geluidsdemping gedaan op het haventerrein, waarna men met veel kabaal door het dorp heen ging.

Door het publiek werden, net zoals vorig jaar, op diverse plekken brand gesticht en vuurwerk afgestoken. Aan de Blauwe Zeedistelstraat brandde een personenauto uit en aan de Molenstraat werd een kliko bij een schuurtje achter een woning in brand gestoken. Later in de ochtend werd een auto het ‘vreugdevuur’ aan de Lange Dam ingereden. Ook dit voertuig brandde helemaal uit en is geblust door de brandweer. De deelnemers op de brommers hielden zich volgens de gemeente wel aan de reglementen.

De politie meldde dat er tot nu toe vier personen zijn aangehouden voor brandstichting. Ook werden drie jeugdigen aangehouden voor spuiten met graffiti. De rust keerde rond 08:00 uur terug in het dorp.
Een reactie op “Koningsnacht op Urk weer onrustig”

Paar incidenten tijdens Koningsnacht – Regio25.nl zei:

[…] de ongeregeldheden in het verleden, was er net zoals de afgelopen jaren cameratoezicht op De Akkers en rondom het […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer