Kerkklok Ens gaat spontaan luiden

ENS – De nachtrust in Ens is in de nacht van zaterdag op zondag flink verstoord doordat de kerkklok vOYan de SOW gemeente ‘De Zaaier’ spontaan begon te luiden. Om exact 12 uur kwam de klok in beweging en heeft ongeveer twintig minuten geluid. Er is geprobeerd om de klok via de luidcomputer in de kerk uit te zetten, maar t gaf geen resultaat. Nadat iemand anders met de sleutel van de meterkast kwam, is een aardlekschakelaar in de meterkast uitgezet, waardoor de stroomtoevoer naar de klok is gestopt.

Wat de oorzaak is van het spontaan luiden van de klok is nog onbekend. Alle deuren waren dicht en ook zijn er geen sporen van braak aangetroffen. Opzet is er dus uitgesloten. Ook de luidcomputer zelf heeft correct gewerkt.

 

De storing trok nog een hoop bekijks. Rondom de kerk stonden ongeveer dertig dorpelingen te kijken naar het spontaan luiden van de klok
Een reactie op “Kerkklok Ens gaat spontaan luiden”

Joop Bolt zei:

gebeurt er nog es wat in Ens tijdens de nachtelijke uren… gelukkig was ik nog niet thuis en niet op bed….


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer