Kat in boom is brandweer te slim af

Nagele – De brandweer rukte donderdag 24 maart aan het einde van de ochtend uit voor een dier op hoogte aan de Ketelmeerweg.

Medewerkers van Dierenambulance Noordoostpolder maakten zich zorgen over de gezondheid van een kat die al zeker twee dagen in een hoge boom zat.

De bewoonster van het boerenerf had de dierenambulance woensdag al ingeschakeld, maar omdat lokpogingen niet lukten werd de brandweer donderdagochtend gebeld.

Via de hoogwerker van de brandweer uit Lelystad werd geprobeerd de kat te vangen, maar het dier liet dat niet gebeuren. De kat was bang en klom tak voor tak naar beneden. Gelukkig was dat een teken dat het beestje niet erg verzwakt was.

De brandweer had moeite om bij de kat te kunnen komen. De korf van de hoogwerker om de boom heen manoeuvreren was geen eitje. Het dier ging zo snel naar beneden dat vangen op de grond ook niet meer lukte. De kat sprong uit de boom en zette het op een rennen. Daarmee kwam de ‘reddingsactie’ ten einde.

Volgens medewerkers van de dierenambulance is het nog onbekend van wie de kat is. Dit zal worden uitgezocht. Het beestje hoorde in ieder geval niet thuis op het desbetreffende boerenerf. De dierenambulance heeft een vangkooi geplaatst in de hoop dat de kat daar inloopt.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer