Jongeren op de vlucht tijdens Hunt@NOP

Emmeloord – Ongeveer 300 jongeren hebben woensdag meegedaan aan de derde editie van Hunt@NOP in woonwijk De Zuidert.

Jongerenwerk Carrefour organiseerde deze activiteit in samenwerking met de politie, waarbij jongeren voor de lol vluchten voor de politie en andere jagers. Op deze manier ontstond er een positieve verbinding tussen de jongeren, politie en wijkbewoners.

Na twee jaar in De Erven te hebben gespeeld, is er dit jaar gekozen voor De Zuidert. De jongeren werden verdeeld over twee groepen en moesten een wit pak aantrekken om op te vallen. Vervolgens sloegen ze op de vlucht met een paar minuten voorsprong op de jagers.

Kat-en-muisspel
Iedere vluchtende had twee levens. Daarmee moest je binnen een uur vier stempels ophalen in de wijk. Een pittige uitdaging want de jagers waren goed voorbereid. Ze gingen te voet, per fiets of met politiewagens door de wijk heen. Werd je door de jagers aangetikt? Dan kostte dat een leven. Waren je levens op? Dan moest je terug naar de verzamelplaats bij buurthuis De Brulboei. Ongeacht het aantal stempels.

De vluchtende jongeren gingen tot het uiterste om maar niet aangetikt te worden. Sommige sprongen zelfs in de sloot. Hierdoor ontstond er een leuk kat-en-muisspel. Voor de veiligheid stonden er bij de ingangen van de wijk verkeersborden met daarop ‘matig uw snelheid’.

Uiteindelijk waren er bij iedere groep drie winnaars. Deze jongeren waren het snelst terug bij het buurthuis met vier stempels en nog een leven. Een welverdiende prijs werd uitgereikt.

Verbinding
“Het mooie van deze activiteit is dat het de buurt met elkaar verbindt, omdat buurtbewoners zijn gevraagd om te helpen.”, aldus mede-organisator Nick Reininga van Carrefour. Rondom het buurthuis werd ook aan van alles gedacht. Er was gratis koffie, thee, muziek, leuke kleine activiteiten zoals schminken, jeu de boules en je kon een balletje trappen in de pannakooi van de jongerenwerkers van Heelal. Ook de brandweer en Reddingsbrigade Noptunus waren aanwezig.

De organisatie sprak van een succesvolle editie met mooi weer. Volgend jaar zal Hunt@NOP weer plaatsvinden. De datum is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer