Intratuin ontruimd vanwege gaslek

Emmeloord – Hulpdiensten zijn vrijdagochtend 19 februari opgeroepen voor een gaslekkage aan de Espelerweg in Emmeloord. Op het terrein van de Intratuin aldaar was een gaskast door een vrachtwagen omver gereden.

Rond half negen wou een vrachtwagenchauffeur naast de winkel achteruit rijden om te laden en te lossen. Hierbij zag hij een gaskast over het hoofd, waardoor een scheur in de gasleiding ontstond. Personeel van de Intratuin is direct de winkel uitgegaan en hebben 1-1-2 gebeld.

Bij aankomst van de brandweer was een sterke gaslucht te ruiken. Men is daarom gestart met metingen rondom de vrachtwagen. Ondertussen sloot de politie vanwege veiligheidsredenen de gehele Espelerweg tijdelijk af. Na een half uur kon het gas door Liander worden afgesloten, waarna het explosiegevaar was geweken. Het verkeer kon hierna weer van de weg gebruik maken. Ook het personeel en de klanten konden de winkel weer betreden.

Netbeheerder Liander heeft de gasleiding in de loop van de ochtend gerepareerd. 
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer