Historisch vliegtuig maakt noodlanding

Lelystad – De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag 15 augustus massaal uitgerukt naar Lelystad Aiport voor een noodlanding van een historisch vliegtuig.

De Catalina PH-PBY, het watervliegtuig uit 1941 gestationeerd op Lelystad Airport, kwam in de problemen nadat het voorste landingsgestel, oftewel het neuswiel, van het vliegtuig niet meer functioneerde. Het vliegtuig vloog enige tijd rondjes boven de polder waarna het rond 14:30 uur een noodlanding inzette op Lelystad Airport.

De hulpdiensten zijn na de melding massaal uitgerukt. Zo kwamen ambulances uit heel Flevoland en zelfs uit Gooi en Vechtstreek ter plaatse. De brandweer was ook aanwezig en stond stand-by bij de landing van het vliegtuig. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging de landing goed. Alle 18 passagiers, waarvan 15 gasten en 3 bemanningsleden, kwamen met de schrik vrij. Zij zijn wel door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Het vliegtuig kwam terug vanuit Den Haag waar het een flyby heeft gedaan tijdens de Nederlands Indië herdenking. De landingsbaan is volgens de Marechaussee beschadigd geraakt. Inmiddels is de berging van het vliegtuig afgerond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer