Grote zoekactie naar drenkeling

Urk – Rond half 9 maandagavond werd er groot alarm geslagen nadat er een melding was gedaan van een drenkeling bij de Urkersluis op Urk. Vermoedelijk was daar een jongen uit zijn boot gevallen en in het water terecht zijn gekomen

De jongen werd vermist net buiten de haven van Urk. Er werd massaal door de hulpdiensten uitgerukt vanwege een sterke stroming op het meer. De hulpverlening werd opgeschaald tot ‘middel waterongeval’ en ‘GRIP 1’. Dit houd in dat er diverse commando eenheden ter plaatse komen om bij het incident te co√∂rdineren. Er werd onder anderen met een politiehelikopter en sonar-apparatuur gezocht naar de jongen. Ook stond een traumahelikopter stand-by.

De jongen is na 2 uur zoeken dood aangetroffen op de plek waar hij uit zijn boot viel. De exacte oorzaak waardoor hij uit zijn boot viel is nog onbekend. Wij wensen de familie, hulpverleners en alle andere betrokkenen veel sterkte hiermee.

Schermafbeelding 2013-07-02 om 17.09.29
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer