Grote brand legt schuren in de as

Ens – Twee boerenschuren aan de Zwijnsweg bij Ens zijn zaterdagmiddag 24 februari compleet verwoest door een grote uitslaande brand.

De brand werd even voor 13:30 uur ontdekt onder een trap in één van de schuren. De brandweer wist deze brand snel te blussen en begon met ventileren van de schuur vol rook. Echter trof men tijdens de nacontrole nog enkele warme plekken aan bovenin de schuur. De brandweer zette hierop in maar al snel ontwikkelde de brand zich opnieuw en sloegen de vlammen binnen no-time uit het dak. Alle brandweerlieden konden op tijd uit de schuur komen en zijn verder van buitenaf gaan blussen.

De brand breidde zich, mede door de wind, snel uit en zorgde voor flinke rookontwikkeling. Ook sloeg het vuur over naar een tweede schuur op het erf. De brandweer van Ens kreeg hulp met blussen van de ploegen uit Marknesse, Vollenhove, Urk en een hoogwerker uit Kampen. De kans bestond dat de brand zou overslaan naar naastgelegen woningen, maar brandweerlieden wisten dit te voorkomen.

Een grote zwarte rookwolk trok enige tijd over Emmeloord. De brandweer gaf het advies om uit deze rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Een meetploeg deed onderzoek naar het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Hieruit bleek dat er geen gevaar was voor de omgeving. Ook was er geen sprake van het vrijkomen van asbest, aldus de brandweer.

De twee schuren zijn compleet door de brand verwoest. Hierin stonden onder andere tientallen kisten gevuld met groenten. Een kraan heeft de resten van de schuren uit elkaar getrokken. Zo konden de vuurhaarden helemaal worden geblust. De brandweer was hier nog tot in de avonduren mee bezig.

Volgens getuigen begon de brand mogelijk in een magnetron. De precieze oorzaak hiervan is nog onbekend. Niemand raakte bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer