Grote brand in winkelcentrum Lelystad

Lelystad – In winkelcentrum Lelycentre in Lelystad is in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 februari een winkel volledig uitgebrand. De brand ging gepaard met veel rook en vanwege de complexiteit van het gebouw rukte de brandweer met groot materieel uit.

Kort voor 00:00 uur werden de eerste brandweervoertuigen gealarmeerd. Ongeveer een half uur later schaalde men op naar ‘Zeer grote brand’ en het sein ‘GRIP 1‘. Hierop werden voertuigen uit de gehele regio Flevoland opgetrommeld. Onder meer uit Swifterbant, Dronten en Almere, maar ook vanuit de Noordoostpolder werd assistentie verleend. Naar schatting waren ongeveer 35 brandweerlieden bezig met de brandbestrijding.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling, wat zich in het winkelcentrum verspreidde. Volgens een woordvoerder van de brandweer was de brand snel onder controle en is hij tot één winkel beperkt gebleven. Wel ontstond er veel rook- en waterschade in de naastgelegen winkels. Er raakte bij deze brand niemand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer