Gewonden bij ongeval op Ramspolbrug

Ens – Op donderdagmiddag 6 augustus heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Ramspolbrug, de N50 tussen Ens en Kampen.

Rond 16:25 uur was er sprake van filevorming op de N50 omdat de brug open ging. Terwijl de waarschuwingslichten knipperden reed een bestelauto hard achterop een personenauto, waarna die personenauto weer op een vrachtwagen botste. Het is nog onduidelijk waardoor dit precies kon gebeuren.

Gewonden
In totaal raakten zes mensen gewond bij het ongeluk. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Alle gewonden zijn buiten levensgevaar, meldt de politie vandaag.

In de personenauto zaten vijf familieleden. Het gaat om drie volwassenen van 38, 66 en 67 jaar en twee jonge kinderen, allen uit Dronten. De brandweer moest twee van hen uit de auto bevrijden. De vijf inzittenden, maar ook de bestuurder van de bestelauto, werden naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Uitgebreid onderzoek
Het verkeersteam van de politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding. Alle betrokkenen zullen nog worden gehoord. De bestuurder van de bestelauto, een 52-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland, is als verdachte aangemerkt. Of er alcohol, drugs of andere verdovende middelen in het spel waren, is nog onderwerp van het onderzoek, evenals telefoongebruik achter het stuur.

De politie zoekt getuigen van de kop-staart botsing. Heeft u gezien wat er is gebeurd en heeft u nog niet gesproken met de politie? Of heeft u mogelijk beelden? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Bellen kan naar 0900-8844 of gebruik het online tipformulier van de politie.

Hinder voor verkeer
De N50 was donderdag tijdelijk in beide richtingen afgesloten. De rijbaan richting Emmeloord werd rond 18:00 uur weer vrijgegeven. De N50 richting Kampen was tot 21:00 uur afgesloten vanwege het sporenonderzoek en de opruimwerkzaamheden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer