Gewonden bij ernstig ongeval Domineesweg

Urk – Op de Domineesweg op Urk heeft vrijdag 10 september even na 21:00 uur een ernstig éénzijdig ongeval plaatsgevonden.

Door nog onbekende oorzaak reed een personenauto met flinke snelheid rechtdoor over de rotonde bij de Meep. Het voertuig kwam even verderop half in de struiken en tegen een boom tot stilstand. Getuigen belden 112 en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Twee inzittenden van de auto raakten zwaargewond bij het ongeluk. Het gaat om een 30-jarige man en een 19-jarige vrouw. Beide slachtoffers zijn met spoed per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is momenteel stabiel, melden bronnen aan nieuwsblad Het Urkerland.

Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die is niet ter plekke gekomen. De helikopter is langs de N50 tussen Ens en Kampen geland om de trauma-arts in één van de ambulances over te kunnen laten stappen. Vervolgens is men naar het ziekenhuis in Zwolle gereden.

In de bossages langs de Domineesweg werd door de hulpverleners gezocht naar een mogelijk derde inzittende van de auto. Diegene zou zijn weggegaan na het ongeluk, aldus een getuige. De politie kon dat vrijdagavond niet bevestigen.

De politie heeft ter plekke uitgebreid sporenonderzoek gedaan om de precieze toedracht van het ongeluk te kunnen achterhalen. Daarom was de Domineesweg tot na middernacht afgesloten voor het verkeer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer