Gaslek loopt met een sisser af

Emmeloord – De hulpdiensten zijn donderdagmiddag 18 juli in actie gekomen voor een gaslek aan de Pallasstraat in Emmeloord.

Onder de stoep, in het hofje bij het buurthuis, werd even voor 14:30 uur een gaslek ontdekt. Volgens een buurman zou netbeheerder Liander iets meer dan een week geleden werkzaamheden op deze plek hebben uitgevoerd. Vlak daarna zag de man het regenwater op straat borrelen, maar stond er niet bij stil dat het een gaslek kon zijn. “Het is maar goed dat er niets is gebeurd in al die dagen tijd.”, vertelde hij.

De brandweer verrichte metingen en daaruit bleek dat er wel degelijk een gevaarlijke hoeveelheid gas vrijkwam. Daarom werd de parkeerplaats tijdelijk afgezet met linten en uit voorzorg mochten een aantal omwonenden hun woning niet in of uit aan de voorzijde. Monteurs van Liander kwamen ter plekke en hebben de gasleiding gepareerd, waarna het gevaar was geweken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer