Flinke bermbrand langs A6

Rutten – Een vrachtwagen met een klapband heeft donderdagmiddag 12 juli een flinke bermbrand veroorzaakt langs de A6 bij Rutten.

Rond 12:15 uur reed de truck over de snelweg van Bant naar Friesland, toen het net voor Lemmer mis ging. Eén van de achterbanden klapte waardoor de velg over het asfalt ging. Dit veroorzaakte vonken waarna de berm, met gras en riet, in brand vloog. Door de droogte breidde het vuur zich razendsnel uit. Er was sprake van veel rook.

De brandweerlieden uit Lemmer en Emmeloord kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Men had de vlammen snel onder controle. Wel kostte het nog enige tijd om de brand compleet uit te krijgen. Het bluswater werd deels uit een naastgelegen sloot gehaald. In totaal is er ongeveer 250 meter van de berm verbrand.

De rechterrijstrook was door Rijkswaterstaat enige tijd afgezet. Hierdoor ontstond er een file van enkele kilometers. Deze verdween omstreeks 14:00 uur, toen de hulpdiensten konden inpakken.




Laat een reactie achter

Reactie:



Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer