Felle schoorsteenbrand aan Ramsweg

Ens – De brandweer is maandag 20 januari rond 17:15 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Ramsweg in het buitengebied van Ens.

Er woedde een felle brand in het schoorsteenkanaal van de woning op een boerenerf. De vlammen en vonken sloegen uit de schoorsteen. Naast twee blusvoertuigen kwam ook de hoogwerker van de brandweer uit Kampen ter plaatse.

Het was lastig om de brand op het dak goed en veilig te kunnen bereiken. Op het erf moest ruimte worden gemaakt om de hoogwerker op te kunnen stellen. Toen dit was gebeurd kon de brandweer beginnen met het vegen van de schoorsteen. Daardoor werd het vuur gedoofd en was het gevaar op uitbreiding van de brand geweken. De pittige klus nam veel tijd in beslag.

Hoe de schoorsteenbrand precies is ontstaan, is niet bekend. De bewoners beleven ongedeerd en keken toe hoe de brandweer te werk ging.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer