Felle brand op zonnepark

Emmeloord – Op zondag 24 maart is er rond 11:30 uur brand uitgebroken op een zonnepanelenpark langs de Kuinderweg bij Emmeloord.

Een transformatorhuisje van het zonnepark, gelegen bij industrieterrein De Munt, vatte vlam. Het vuur greep snel om zich heen, ook een aantal zonnepanelen en de bedrading daarvan vlogen in brand. Een zwarte rookwolk was van verre afstand te zien.

De brandweer kon bij aankomst nog niet starten met blussen omdat er nog stroom op het transformatorhuisje stond. Netbeheerder Liander en een bedrijfsdeskundige werden ingeseind en zorgden ervoor dat alles spanningsloos werd. Hierna zette de brandweer een schuimblusvoertuig in om een eerste blussing te doen. Even later hebben twee brandweerlieden het vuur helemaal gedoofd.

Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. De Kuinderweg, ter hoogte van de Muntweg, was enige tijd afgesloten. Het verkeer werd ter plekke omgeleid.

Foto’s: Richard de Boer
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer